Zoeken

Halloween


Het is vandaag namelijk Samhain ook wel bekend als Halloween, de avond voor Allerheiligen wat weer gevolgd wordt door Allerzielen. Weet jij wat de oorsprong hiervan is? En wat dit nu inhoudt? uotes over de betekenis ervan.

Vanmorgen werd ik wakker. Ik keek naar buiten en wist direct dat dit een prachtige dag gaat worden. De zon schijnt en het ziet er ontzettend uitnodigend uit om zo heerlijk op het strand of ik het bos te gaan wandelen, en al je gedachten los te laten👌

Iedere ochtend kijk ik altijd even op facebook om de verbinding met mijn community aan te gaan. Ik werd verrast door alle leuke plaatjes over halloween. De kostuums, de pompoenen maar ook de quotes over de betekenis ervan.

Het is vandaag namelijk Samhain ook wel bekend als Halloween, de avond voor allerheiligen wat weer gevolgd wordt door allerzielen.


Het is vandaag namelijk Samhain ook wel bekend als Halloween, de avond voor Allerheiligen wat weer gevolgd wordt door Allerzielen.

Ik kwam zelf niet verder dan dat de sluier tussen het rijk der levenden en doden minder dicht is. Daarnaast was mijn overtuiging dat het een heksenfeest was en dat we ons heerlijk kunnen verkleden en pompoenen kunnen uithakken.

Zodra ik iets wat mij interesseert niet kan plaatsen ga ik op onderzoek uit en zo dus ook met dit onderwerp. Want hoe zit het nu echt?

Na wat speurwerk ben ik op een leuke site terecht gekomen waar uitleg wordt gegeven. De verschillende vieringen tussen de verschillende landen en de oorsprong.

Ik ben niet gekoppeld aan deze site, maar deel hem wel met jullie. Uiteraard is er nog meer te vinden, maar dit is al een mooie start.

Veel plezier met lezen.

Halloween Halloween, ook genoemd All Hallows' eve(ning), is de Engelse naam voor allerheiligenavond. Het feest wordt gevierd op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen.

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen "trick or treat" (de keuze gevend tussen een plagerijtje uithalen of...Woensdag 31 oktober 2018

Reformatiedag Reformatiedag (of: Hervormingsdag) is een herdenkingsdag op 31 oktober in verschillende protestantse kerken. Deze dag staat in het teken van Maarten Luther die op 31 oktober 1517 zijn 95 proteststellingen t.a.v. de katholieke kerk op de deur van de Slotkapel in Wittenberg gespijkerd zou hebben.

Uiteindelijk leidde het protest van Luther tot een breuk met de Rooms-katholieke Kerk. In de 16e eeuw zijn toen de protestantse kerken ontstaan. Op Reformatiedag wordt veelal aandacht gegeven aan de cen...Woensdag 31 oktober 2018 | Protestantisme

Samhain (Keltisch Nieuwjaar) De viering van Samhain (Keltisch Nieuwjaar) begint traditioneel bij zonsondergang op de avond van 31 oktober. Rond deze tijd vinden we nog meer feesten zoals Halloween (31 oktober), Allerheiligen (1 november), Allerzielen (2 november) en Dia de los Muertos (Mexicaanse dag van de doden). Allemaal feesten met eenzelfde thema, namelijk de dood. De viering van Samhain begint traditioneel bij zonsondergang op de avond van 31 oktober. Veel feesten beginnen 's avonds. Dit is afkomstig van de Kelt...Woensdag 31 oktober 2018 | Natuurgodsdienst

Lhabab Düchen Descending Day of Lord Buddha (Nederdalen van Boeddha). Lhabab Düchen is een van de vier festivals in de Tibetaanse cultuur die het leven van Boeddha herdenkt. Lhabab Düchen vindt plaats op de 22e dag van de 9e maand van de Tibetaanse kalender.

Lhabab Düchen is een soort Boeddhistische Moederdag waarop vriendelijkheid en dankbaarheid naar moeders centraal staat. Zeven dagen na de geboorte van Boeddha overleed zijn moeder en werd wedergeboren in het rijk van de diva's. Toen Boeddha 41 jaar w...Woensdag 31 oktober 2018 | Tibet

Wereldspaardag Ieder jaar is het op 31 oktober Wereldspaardag. Deze dag is bedoeld om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van sparen. Niet alleen banken en spaar- en kredietcoöperaties, maar ook op scholen wordt internationaal veel aandacht besteed aan deze dag. Wereldspaardag is in 1924 in het leven geroepen op het eerste internationale spaarbankcongres van de Wereldvereniging van Spaarbanken in Milaan, Italië....Woensdag 31 oktober 2018

Día de la Canción Criolla In Peru wordt sinds 1944 jaarlijks op 31 oktober met de 'Día de la Canción Criolla' (Dag van de Criollo Muziek) de cultuur van de criollo's gevierd. Een criollo was in het Spaanse koloniale kastensysteem iemand die etnisch Spaans was, maar was geboren in de koloniën. De muziek van de criollo's is ontstaan door de komst van de Spanjaarden en de slaven die ze meebrachten naar Peru. De Peruaanse wals is een bekend voorbeeld....Woensdag 31 oktober 2018 | Peru

Wereldstedendag De Verenigde Naties hebben 31 oktober uitgeroepen tot de 'Wereldstedendag' ('World Cities Day'). De 'Wereldstedendag' is een jaarlijks moment waarop we één van de grootste en meest complexe menselijke verwezenlijkingen vieren....Woensdag 31 oktober 2018 | Verenigde Naties

Dag van Nationale Eenheid Jaarlijks wordt op 31 oktober - de geboortedag van Vallabhbhai Patel - in India de 'Dag van Nationale Eenheid' (Rashtriya Ekta Diwas / National Unity Day) gehouden. Vallabhbhai Patel (31 oktober 1875 -15 december 1950) was een belangrijk Indiaas staatsman en leider. De regering van India heeft deze dag in 2014 ingesteld ter ere van hem. Centraal staat Sardar Patels verbindende kracht die er voor heeft gezorgd dat India een eenheid bleef.

Op deze dag wordt in heel India de 'Run for Unity' gelopen...Woensdag 31 oktober 2018 | India

En zo weet je het meest ervan , een paar hebben we zelf ook mee mogen maken toen we in Azië woonden en ik kan je zeggen dat word daar echt gevierd 🎃.

Je kan het ook zelf eens opzoeken, ik geef je een mooi beeld van wat het nu echt is en ook voor de verschillende culturen, vind je nog leuke info deel het gerust met ons, is ook altijd leuk voor de anderen 👌nog een fijn griezel weekend .

Je kan het ook zelf eens opzoeken, ik geef je een mooi beeld van wat het nu echt is en ook voor de verschillende culturen, vind je nog leuke info deel het gerust met ons, is ook altijd leuk voor de anderen 👌nog een fijn griezel weekend .
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dankbaar