Zoeken

Hoe een Dream board JOU helpt je dromen te realiseren!

Bijgewerkt op: 18 nov. 2018
Hoe een Dream board JOU helpt je dromen te realiseren!Wat is een Dream board?


Een leuke manier om je focus scherp te houden op wat je wil realiseren, is een Dream board (ook wel Vision board of Mood board genoemd) maken. Je gaat beelden en inspirerende woorden gebruiken om je diepste wensen visueel vorm te geven. Je gaat je onderbewuste én de wet van aantrekking in gang zetten om voor je te werken!

Een voorwaarde is natuurlijk wel weten wat je wil, of tenminste een richting. Ook als het nog niet helemaal duidelijk is, kan het proces van het Dream board maken, je helderheid brengen in wat je wil. Want hoe concreter jij bent, hoe groter de kans dat je realiseert wat je wil!

Je kan dit doen per levensgebied (werk, financiën, relatie, gezondheid…) of voor alle levensgebieden samen. Ik heb met beide ervaring, het werkt allebei. Kijk maar of je er een thema uitkiest of je gaat voor een globaal board. Als je een thema kiest, kies dan datgene wat nu het minste loopt in je leven. Door hiermee aan de slag te gaan, gaat je hele levenswiel in beweging komen. Je leven ‘bolt’ namelijk maar zo snel als je zwakste schakel.


Hoe maak je een Dream board?


Dat kan op meerdere manieren: je kan het digitaal doen of via knippen en plakken op een blad. Ik geef voorkeur aan het laatste, maar dat is persoonlijk.

Digitaal kan het bijvoorbeeld via Dreamitalive.

Ik ben gek op tijdschriften en neem gewoon een grote stapel, schaar en een groot blad en plaksel en begin te knippen en plakken… Met een leuk muziekje op de achtergrond! Kaarsen aan…


Waarom werkt het?


Een Dream board maken past goed bij het stellen van doelen. Waar wil je naar toe? Hoe zou je dat willen hebben? Het is een ontzettend leuke manier om scheppend bezig te zijn. Het focust niet op wat er niet is (wat je energie naar beneden haalt), maar op wat je wil wat er zou zijn (wat je energie geeft) en is daarom zo leuk!

Je kan bedenken wat je wil. Je kan opschrijven wat je wil, dan wordt het al een stuk krachtiger. Ik las ooit dat de kans dat dingen zich manifesteren verdubbelt als je het opschrijft. Wil je het nog krachtiger maken, gebruik dan zeker beelden! Beelden en eventueel enkele woorden maken immers gevoelens bij je los. Een plaatje zegt ook meer dan 1000 woorden en het spreekt je onderbewuste ook beter aan dan enkel een droog document vol geschreven en soms abstracte taal. Het delen met anderen geeft jezelf én je wens nog een extra boost! De wereld mag het weten! Het voelt nl heel kwetsbaar om te delen wat je diepste verlangens zijn…

Zo maakte ik mijn nieuwe Dream board nu per maand en geef iedere maand een doel !


Wat wil je !!


Wil je trouwen op Ibiza, en leven op Ibiza, met man én kind!

Wil je veel geld!

Gezond oud worden !

Wil je meer tijd hebben om te wandelen, te koken, te genieten van mijn dierbaren, boeiende mensen te ontmoeten, wonen op een mooie plek, bij de zee… ! Keep you posted!

Het is daarbij een heel creatief proces om een Dream board te maken. Het er mee bezig zijn door plaatjes te verzamelen, te bedenken hoe het er uit zou moeten zien, het maken er van, het schuiven met de plaatjes tot het goed voelt.. het werkt allemaal mee om te focussen. Het is een actief proces waarbij je psyché heel intensief en creatief op een leuke manier bezig is met hoe jij je toekomst zou willen vormgeven.. letterlijk bijna, in dit geval.

Waarom en hoe dit precies werkt, kan je lezen in het boek ‘The Secret’.

Het is de combinatie van de kracht van beelden, je gevoel en het jezelf hier voortdurend aan herinneren wat ‘de wet’ in werking zet.

Als het klaar is, is het belangrijk het te hangen op een zichtbare plek in je huis, zodat je onbewuste al kan wennen aan je nieuwe toekomst! Of als je koos voor de digitale versie, er je screensaver van te maken en het evt. als openingsfoto op je telefoon te gebruiken! Alles wat aandacht krijgt, groeit !


Wanneer werkt een Dream board niet?


Als jij onbewust belemmerende overtuigingen hebt, of het jezelf niet waard vindt om je dromen te realiseren, kan je nog zoveel Dream boards maken als je wil, dan werkt het niet. Zelf heb ik nu vele cursussen gevolgd om mijn onbewuste overtuigingen bewust te maken en om te buigen, en daarom geef ik nu ook maandelijks workshops om het ook aan jullie te leren .


Kom jij?


Wil je op een gezellige leren en jezelf ontplooien .

Wil je een middag samen met je kind samen leren en winnen .

Wil jij helder krijgen wat je professioneel wil, dan kan het carrièrepaspoort je helpen, zodat je weet wat je wil en je je carrière zelf kan sturen.

Elke maand zijn er nieuwe opdrachten die je meekrijgt .

Elke maand maken we een Dream board met je doelen voor de nieuwe maand op mee naar huis .

We gaan leren wat de wet van de aantrekking is .

We gaan leren “liefde voor jezelf hebben” , “De waarde voor jezelf”.

In 5 stappen bereiken wat ik wil’.

1 – Doelen

2 – Frequentie werk

3 – Get of your ASS

4 – Evaluatie

5 – Dankbaarheid

Als je helder hebt WAT je wil, maar ondersteuning nodig hebt in HOE dit te realiseren, bekijk dan onze persoonlijk vervolgprogramma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.

Beide programma’s zijn een aanvulling op jou dagelijks leven , onze workshop kan je betalen per keer of een abonnement nemen zoals je zelf wild, al het materiaal is inbegrepen je moet enkel jezelf meebrengen .

Wil je een leuke middag met vrienden of als verrassing cadeau, daar staan wij ook voor open .

We zijn benieuwd naar je reactie op onze blog en post zeker een foto van JOUW Dream board op onze Facebookpagina als hij af is, als je dat wilt, dan kunnen anderen zien wat ze gemist hebben!


Onze filosofie


We werken vanuit de filosofie en ontwikkeling, iets wat ik ook in Azië geleert heb .

Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, zeker in deze drukke leefstijl die we nu steeds achter aan lopen waar we moeten presteren .

Wil je reageren?


Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Workshop of Work-coach in je buurt, of kom zeker naar de onze .


Onze prijzen zijn:

- Per workshop 35,00€,

- Per kwartaal 96,00€ (32,00€ / workshop)

- Per half jaar 168,00€ (28,00€ / workshop)

- per jaar 300,00€ (25,00€ / workshop)

Speciale prijzen voor moeder/vader en kind

Inclusief koffie, thee, verwennerij en materiaal.


Life You Life, Carpe Diem


Nancy & Harry


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dankbaar