Zoeken

Plezier in het dagelijkse leven? JOY !!


Wil jij ook plezier in jou leven, nu ik help je daar graag bij.

Wij hebben een leuke manier gevonden om jou gelukkig laten te voelen en te zijn, dus hierbij zijn door op een gemakkelijke manieren 7 tips toe te passen om joy (plezier je goed te voelen) te vinden,

Ingrid Fetell Lee’s TED-talk ‘Where joy hides and how to find it’ had me geïntrigeerd en geprikkeld. Haar boek, Joyful: The Surprising Power of Ordinary Things to Create Extraordinary Happiness trok me over de streep. Ingrid hield namelijk een stevig betoog over het deugdzame effect van JOY en dat wilde ik wel eens aan den lijve ondervinden. Ook zeer interessant om eens te lezen.


Dus startte ik met een 7-daagse-JOY-journey.


En wat een heerlijke vaststelling! De journey werd massaal opgepikt en op allerlei manieren geliked en gedeeld. We zijn blijkbaar met een grote club van JOY-liefhebbers.

En dus, beloofd is beloofd, ik zou ook gaan bezinnen achteraf en bekijken wat JOY met me had gedaan.

Hier gaan we. Mijn inzichten in de vorm van: 7 eenvoudige manieren om JOY te vinden (én te houden) in je dagelijks leven.


1. Geluk zit in een klein hoekje: zoek het niet te ver en waardeer de kleine dingen !

Geluk zit in een klein hoekje. En dat geldt al helemaal voor JOY. Zoek het dus niet te ver want JOY staat vlak naast je. En wat je zal merken is dat, eens je vertrokken bent, je al snel niet meer weet waar kijken eerst, want JOY is echt overal.

Soms kom je haar tegen in de vorm van een overvloedige kleurenpallet, in een krasse uitspraak, in de glimlach van de dame met die krasse uitspraak, in een heerlijke zoete geur die je naar je jeugd transporteert, in fashion met een knipoog… JOY staat overal naar je te lonken. JOY kost geen moeite, geen tijd, geen energie. JOY neemt geen plaats in, vraagt geen onderhoud. JOY vraagt niks, JOY geeft: rust, vrede, warm gevoel…


Vind dus jouw JOY

Een handig hulpmiddel bij het identificeren van de verschillende bronnen van JOY in je leven, en om een beetje meer te begrijpen waarom ze je JOY brengen, vind je hier.2. Plezier zorgt voor een betere lichamelijk gezondheid ‘A joy a day, keeps the doctor away’ !

Ja hoor, we dragen maandelijks bij aan ons pensioenspaarplan. We matigen suikerverbruik en verhogen onze dagelijkse vezelinname. We tellen onze stappen (10.000 per dag!) en kiezen meer voor de fiets. We bewaken op die manier onze financiële middelen, onze hart- en bloedvaten, en onze botten en vergeten (soms) onderweg het enige dat een verschil kan maken in de kwaliteit van ons leven: ons geluk.


Tientallen jaren van positief psychologisch onderzoek hebben aangetoond dat een hoog niveau van subjectief welbevinden – en dat is precies wat JOY is – kan worden vertaald in een betere lichamelijke gezondheid en een langer leven.

Ik voorspel daarom dat, net zoals die spreekwoordelijke eet een appel per dag…., een dagelijkse portie JOY een gunstig effect heeft op je lijf en leden.


3. Trakteer jezelf regelmatig op een JOY-kuur !

Het woord ‘kuren’ afkomstig van het Latijnse ‘cura’, betekent genezen.

Ook al hebben we in ons land (nog) niet helemaal een kuurtraditie, in menig ander Europees land kuurt men niet alleen om te ‘genezen’ en om gezondheidsklachten te verminderen, maar ook vanuit preventief oogpunt en als onderdeel van een gezonde levensstijl. Voorkomen is beter dan genezen, dus.

Zeker nu de echte winter voor de deur staat doet zo’n heilzame therapie deugd. Of ga jij eerder voor de thalassotherapie, een detox-kuur, of de Health Booster, of gewoon eens een goede wandeling ? Wat er ook van zij, van die complete ik-momenten waarbij je je helemaal in de watten laat leggen, kikker je terstond helemaal op.

Net zo met een JOY-kuur. Zonder doktersvoorschrift te verkrijgen: 7 x 3/dag – 1 JOY-tablet. D.w.z.: gedurende 7 dagen focus je 1 x bij het begin, 1 x in het midden, 1 x bij het einde van de dag op slechts 1 ding en dat is JOY.

Zoek en vindt de dingen waarvan je instant vrolijk wordt, hou ze enkele tellen vast, en geniet ervan!

Meer nog, zet de trend en integreer zo’n JOY-kuur in je lifestyle.

4. Deel je JOY met anderen !

“Indien je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen”, zei Pythagoras. Die Griekse filosoof en wiskundige zat er ook deze keer niet naast. En wie me kent weet dat het ook mijn methode is , ik zeg ook altijd “ Delen is helen”.

Ik heb uit eerste hand ervaren hoe heerlijk positief besmettelijk het delen van JOY is. Al snel merk je dat, wanneer jij glimlacht je een glimlach terugkrijgt. Hou de deur open voor een ander, geef een complimentje, trek je gekke sokken aan en stift je lippen fushiaroze. Vertel je liefste wat jou vandaag JOY bracht, bedank de postbode etc… en vervolgens: sit back, relax, en oogst wat je zaait.


5. Houd een JOY-dagboek bij !

Wist je dat met de hand schrijven – dus met pen en papier – bijzonder voordelig is voor je hersenfunctie en daardoor voor je algemene functioneren? Bij het schrijven gaan namelijk diverse processen in de hersenen samenwerken, waardoor neurale verbindingen worden aangelegd of gestimuleerd. Hoe meer en hoe steviger de neurale verbindingen, hoe competenter je wordt en blijft.

Hierbij heb ik ook een EHBO lijstje, daar krijg je meer uitleg over in onze workshops.

Wanneer je een JOY-dagboek bijhoudt, zal je merken dat dit je toelaat om je gedachten te ordenen en vooral om te gaan filteren en shiften ten voordele van die heerlijke ervaring van JOY.

Tevens zal een dagboek je helpen om die JOY-momenten te onthouden. Hierdoor zal je ze volgende keer gemakkelijker herkennen en oppikken én het zal je toelaten om er nu en dan eens op terug te vallen. Dat is dan weer handig op dagen waarop JOY zich even voor je ‘verstopt’ houdt.


Tip 1: Ga voor een JOYful boekje. Elke lifestyle winkel heeft tegenwoordig keuze te over. Voor de DIY-ers, knutsel je eigen schriftje in elkaar.

Tip 2: Voor de moeilijke slapers, t Is goed in ’t eigen hart te kijken, nog even vóór het slapen gaan… dit trucje werkt keer op keer voor mij. Wanneer ik uiteindelijk onder de wol, in gedachte de dag overloop en actief op zoek ga naar de momenten waarop ik JOY voelde, en dan zeggen “ik ben zo dankbaar voor ..” merk ik achteraf, dat ik in no time naar dromenland vertrokken ben.


6. Omring jezelf met positieve mensen !

Natuurlijk is het zo dat JOY een actieve plaats in je leven geven een individuele keuze is en blijft.

Tegelijkertijd is het ook zo dat elke keuze wordt beïnvloed door de mensen rondom je. Wanneer je je in je leven omringt met positieve mensen, mensen die je bij wijze van spreken omhoogtillen, zal je merken dat dit je algemeen gevoel van welzijn ten goede komt, én dat je daarmee je kansen op algemeen geluk en succes vergroot.


7. Wacht niet tot morgen, begin er nu aan !

Voeg vanaf nu JOY toe aan je leven.

Hoe dan? Da’s heel eenvoudig: zet je zintuigen open en focus. Wat je zal zien is dat wanneer je je focus en de manier waarop je denkt verschuift, je perspectief verandert. Ongeacht wat er om je heen gebeurt, je kunt je gelukkiger voelen, productief zijn, succes aantrekken en jezelf vermaken tijdens het proces.

Ga er dus voor, en stap met het juiste been uit bed. ENJOY!

Deel jouw Joymoment met Passion for Work

Doe met me mee, en deel jouw moment van JOY in onze Facebook groep. Laten we dit samen ervaren! Dan zien we wel vanzelf met welk been het goed is uit bed te stappen! Mocht je ons nog niet volgen op Facebook, voeg ons dan snel toe en laat je inspireren!

Wil jij jouw dagelijkse plezier en jouw werkgeluk verhogen?

Dan is het belangrijk te weten wat jij daarvoor nodig hebt, want dat is voor iedereen anders! We maken samen jouw carrièrepaspoort op in het programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’. Hierdoor heb jij zicht op de ingrediënten die bijdragen aan jouw werkgeluk zodat jij duurzaam energie krijgt van je werk!

Sluit je daarom maandelijks aan in onze workshops waar je werkt aan jezelf, kijk op de website of in onze fb groep naar de data ’s


Je Lifestyle coach

Nancy

Carpe Diem, Live your Life, Live your Dream37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dankbaar